Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Steeds meer steun vanuit Alphense inwoners voor directe noodhulp op de Molukken

De Molukse eilanden kampen met pijnlijke naweeën van recente aardbevingen. In de maand oktober is een kleinschalige actie voor directe noodhulp met succes uitgevoerd door bevriende Alphenaren en winkeliers. Met die actie zijn 300 gezinnen in tentenkampen bevoorraad met eerste levensbehoeften. Hulp dat met grote blijdschap en dankbaarheid is ontvangen door de getroffen mensen daar.

De ZWO van de Alphense protestantse wijkgemeente Goede Bron en GHK kwam dit ter ore en schonk recent een donatie van maar liefst € 2000. Een bijzonder teken van medeleven uit onverwachte hoek waar de Alphense Molukkers hen ongelofelijk dankbaar voor zijn, omdat hun families ook zijn getroffen. De Molukse kerk in Alphen heeft hier gelijk een donatie van € 500 aan toegevoegd.

Op vrijdag 29 november zal tijdens het Sama Sama festival in vogelpark Avifauna een loterij plaatsvinden. Men kan dan een reis naar Bali winnen. De opbrengst is geheel ten behoeve van directe noodhulp op de Molukken. De gemeente Alphen aan den Rijn zal de opbrengst van de loterij verdubbelen tot een maximumbedrag van € 5000. Met alle gelden die nu ingezameld worden zal in de maand december door een team uit Alphen directe noodhulp worden verleend om getroffenen een stevig hart onder de riem te steken voor de kerstdagen.

Molukse invloeden in Alphen
De Molukse invloeden in Alphen behoeft doorgaans geen uitdrukkelijke benoeming, maar zijn wel degelijk aanwezig. Denk daarbij aan drukbezochte evenementen als het altijd uitverkochte Sama Sama Festival, het populaire Wet ’n Wild Beachfestival, Love, Soul and Dance, Lijn 75 en bijvoorbeeld de muzikale omlijstingen in het hippe Maggie Blue.

Hier liggen toch organisatoren met Molukse roots aan ten grondslag. Ook bij bedrijven als Status Pro, 333travel en de bekende BOOOTH. Ook veel generaties spelers in selectie elftallen van Alphense voetbalclubs, maar ook trainers bij prominente clubs als Alphense Boys. Allen volledig geïntegreerd in de Nederlandse en Alphense samenleving en doen keihard hun best om samen met anderen mooie dingen te bereiken. Zij en alle anderen uit de Molukse gemeenschap zijn met recht trotse Alphenaren.

Marcel Wattimury
Marcel Wattimury is ook zo’n trotse geboren en getogen Alphenaar van Molukse afkomst. In 2016 was hij samen met Thijs Bezemer organisator van het grote brugfeest op de Julianabrug, dat in totaal 7000 bezoekers trok. Een grote ramp dat op een bijzondere manier is afgesloten met medewerking van veel Alphense inwoners, ondernemers en het gemeentehuis.

Marcel zal deel uitmaken van het team dat naar de Molukken zal afreizen om slachtoffers te voorzien van directe noodhulp door levering van eerste levensbehoeften. Hij zal daar uitgebreid verslag van doen en dat delen via social media, zodat donateurs weten waar hun geld aan wordt besteed. Maar ook om de roots van de Molukse gemeenschap te kunnen delen met anderen, want de Molukse eilanden zijn toch voor velen een ver van m’n bed show. Terwijl de band en gedeelde geschiedenis met Nederland al eeuwen bestaat en zelfs zichtbaar en levend in de vorm van de Molukse wijk bij de Rijnhaven.

50 jaar bestaan
Het 50 jaar bestaan van de Molukse wijk werd in 2015 gehouden, dat trok 25.000 bezoekers over de gehele week. Veel Alphenaren hebben deze prachtige week samen in de wijk gevierd. In 2020 zal veel gebeuren rondom de Molukse gemeenschap in Alphen. De wijk bestaat 55 jaar. Het nieuwe wijkcentrum zal geopend worden, maar ook een Moluks monument. Allemaal momenten die we samen met alle Alphense inwoners kunnen vieren en delen en moeten gebruiken als verbindende factoren.

De Molukse gemeenschap hoopt daarom op veel meer steun van hun vrienden en bekenden uit Alphen aan den Rijn voor de aankomende hulpactie in december. Daarvoor hebben zij een online doneeractie opgezet. Uw vrijblijvende steun kunt u verlenen door te doneren via onderstaande link: https://www.doneeractie.nl/actie/39382.

De Molukse gemeenschap kan uw hulp goed gebruiken, want alle kleine beetjes helpen. “Terima Kasih Banyak!”

You cannot copy content of this page