Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gevolgen nieuwe lockdown voor de buurthuizen

Naar aanleiding van de persconferentie dat op 18 december jl. heeft plaatsgevonden, is een nieuwe lockdown afgekondigd door de Rijksoverheid, willen wij een aantal zaken ophelderen voordat er eventuele verwarringen kunnen ontstaan.

Vanaf 19 december 2021 5.00 uur begint de lockdown, wat betekend dat alle niet essentiële activiteiten binnen de buurthuizen niet meer plaats zullen vinden. De niet essentiële activiteiten zijn veelal activiteiten dat niet voldoen aan de maatschappelijke effecten t.b.v. de buurtbewoners én bezoekers van een buurthuis.

Op het moment hebben we nauw contact met de gemeente Alphen aan den Rijn betreft de nieuwe maatregelen en houden we belangenorganisaties als Sociaal werk Nederland in de gaten die de belangen behartigen voor de buurthuizen. We hopen over enkele dagen meer duidelijkheid te kunnen geven betreft de nieuwe lockdown en wat het voor gevolgen heeft voor onze buurthuis. Tot die tijd houden wij de deuren van onze buurthuis gesloten.

Kaju Putih heeft los van de lockdown ook kerstvakantie en zullen wij in ieder geval gesloten zijn van 24 december 2021 t/m 07 januari 2022. Bij een negatief advies voor de buurthuizen zullen wij tot minstens 14 januari 2022 onze deuren gesloten houden.