Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Speeltuin aan de Dennenlaan krijgt eindelijk vorm

De kinderen van de Molukse wijk hebben op maandagavond 7 maart samen met de gemeente Alphen aan den Rijn, waaronder de wethouder Schotanus en initiatiefnemer tevens ook wijkbewoner Elza Hitijahubessy vorm gegeven aan de nieuwe speeltuin welke binnenkort op het grasveld naast het wijkcentrum Kaju Putih komt te staan.

De kinderen uit de buurt hebben zelf mogen bepalen hoe de nieuwe speelplaats wordt ingedeeld en wat er uiteindelijk kom te staan. Het geven van medezeggenschap aan de kinderen heeft enorm positief uitgepakt. Iedereen was actief bezig om tezamen vorm te geven aan hun nieuwe speelplaats. Ook aan aantal ouders waren erg enthousiast en hebben de kinderen creatief bijgestaan.

Na eerdere pogingen van een aantal initiatiefnemers werd de komst van een nieuwe speeltuin geen realiteit, maar sinds dat Elza zich heeft hard gemaakt voor nieuwe speelvoorzieningen voor de kinderen uit de wijk zijn zaken vlotter gaan lopen en wordt de wens eindelijk realiteit. Naast het verzorgen van nieuwe speelvoorzieningen heeft Elza ook samen met de kinderen uit de wijk de borden ontworpen voor op de grasvelden, dit zodat hondenbezitters hun honden voortaan niet uitlaten op de grasvelden waar de kinderen vaak spelen in de Molukse wijk. Het project heeft daadwerkelijk gezorgd voor een positieve effect. De kinderen kunnen vrijuit spelen op de velden waar de borden zijn geplaatst en zij hoeven geen zorgen te maken voor loslopende honden en of uitwerpselen welke niet worden opgeruimd.

Na een prachtige ontwerp van de nieuwe speelplaats aan de Dennenlaan kunnen de kinderen niet wachten en staan te popelen op de nieuwe attributen. Ook ziet de stichting dit als een mooie verrijking op haar activiteiten, vele activiteiten kunnen in combinatie met de nieuwe speelplaats voor de kinderen worden georganiseerd. Het moet ook een positieve wisselwerking worden dat de kinderen en jongeren ook altijd terecht kunnen in het wijkcentrum wanneer zij uitgespeeld zijn in de nieuwe speeltuin.

Leave a Reply