Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aanmeldingsformulier Alphen a/d Rijn

Inventarisatie voor het verkrijgen de bijzondere status graven van Molukse KNIL-Militairen en hun vrouwen

 

Alphen aan den Rijn, 30 april 2021

 

Geachte nabestaanden,

Dit jaar is het jaar dat we 70 jaar Molukkers in Nederland herdenken. In dit jaar wordt voornamelijk de 1e generatie herdacht. Maar liefst 100 burgemeesters hebben een brief gestuurd aan het kabinet om het leed dat de 1e generatie is aangedaan te erkennen, maar ook de diepe sporen die het heeft achtergelaten bij de opvolgende generaties. Het doet ons als Molukse gemeenschap in Alphen aan den Rijn deugd dat onze burgemeester Spies deze bewuste brief ook met overtuiging ondertekend.

Erkenning van het aangedane leed kan deels landelijk worden ingezet, maar op gemeentelijk niveau zijn ook bijzonder waardevolle initiatieven haalbaar. Belangrijke en bovenal voelbare gebaren van erkenning kunnen op gemeentelijk niveau besloten worden. Zo ook het besluit tot het verlenen van een bijzondere status aan de graven van onze 1e generatie, de ex-KNIL militairen en hun vrouwen.

Stichting DMJKP staat momenteel in contact met de gemeente over dit onderwerp. En om tot een weloverwogen besluit hieromtrent te kunnen komen is een concrete inventarisatie van de betreffende graven nodig. Als het concrete aantal graven bekend is kan het proces van het verzoek en de besluitvorming tot het verlenen van een bijzondere status ingezet worden. Voor het juist afhandelen is de aanmelding van de betreffende graven door de nabestaanden nodig, omdat de gemeente deze inventarisatie niet zelf tot zijn beschikking heeft!

Wij vragen u bij deze vriendelijke doch dringend dit aanmeldingsformulier in te vullen en voor 15 mei 2021 te versturen, gericht aan het onderstaande adres of via het online formulier:

https://forms.gle/XA7CouCKAEiyNjq6A

Bestuur Stichting DMJKP Dennenlaan 3 2404BX, Alphen aan den Rijn Ons verzoek is om alle Molukse ingezetenen in Alphen bewust te maken van dit initiatief, maar ook oud bewoners van onze gemeenschap. Wij wensen de gemeenschap alle zegeningen toe en danken u alvast voor uw medewerking! Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van Stichting DMJKP

KLIK OP DE ONDERSTAANDE KNOP OM HET ONLINE FORMULIER TE KUNNEN INVULLEN!