Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nieuwe speeltuin aan de Dennenlaan op toepasselijke wijze geopend

Bron: Alphens.nl

Vrijdag 16 september is de nieuwe speeltuin aan de Dennenlaan in Alphen aan den Rijn geopend. En daar zijn de bewoners maar wat blij mee.  

De nieuwe speelvoorziening bij wijkcentrum Stichting Kaju Putih is door wethouder Gert-Jan Schotanus geopend. Dit deed hij samen met de kinderen uit de wijk. Na de opening hebben ze de speeltuin op een toepasselijke manier in gebruik genomen. Bijna iedereen ging namelijk van de glijbaan af. 

Vormgeven van de speeltuin 

Ongeveer een half jaar geleden werd een bijeenkomst gehouden om te bepalen hoe de nieuwe speelplaats zou worden ingedeeld. Tijdens deze bijeenkomst was er voor de kinderen uit de wijk genoeg ruimte om hun eigen steentje bij te dragen. “Iedereen was actief bezig om tezamen vorm te geven aan hun nieuwe speelplaats. Ook een aantal ouders was erg enthousiast en heeft de kinderen creatief bijgestaan”, liet Kaju Putih toen weten. 

Komst van de speeltuin 

De komst van de speeltuin in de Molukse wijk kwam zeker niet aangewaaid. Er waren al een aantal pogingen gedaan, maar dat draaide op niks uit. Initiatiefnemer en wijkbewoner Elza Hitijahubessy kreeg het wel voor elkaar. Zij heeft zich hard gemaakt voor deze nieuwe spelvoorziening in de wijk. Hiervoor wil Stichting Kaju Putih haar en de mensen die achter de schermen hebben geholpen met het project bedanken. 

https://www.alphens.nl/nieuws/nieuwe-speeltuin-aan-de-dennenlaan-op-toepasselijke-wijze-geopend.html?fbclid=IwAR35HfBLF_s3XGbXBwfguZz0v00ixyqT4dq_5CZfbUjA8EsSn9EHuN6Ezzc