Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ena en de vissen toegevoegd aan de boekencollectie van de basisschool Samen op Weg

In mei dit jaar heeft dhr. Tjak Reawaruw het boek Ena en de vissen overhandigd aan de basisschool Samen op Weg. De school heeft meegewerkt aan de digitalisering van het boek en heeft zijn ruimten ter beschikking gesteld als opname locatie. Mede door initiatiefnemers Carol Pattipeilohy en Ellen Hitipeuw mag het boek blijvend deel uitmaken van de schoolbibliotheek van Samen op Weg.

Reawaruw heeft tezamen met zijn kleindochter Demi Reawaruw het boek, Ena en de vissen, overhandigd aan juf Joyce van de basisschool Samen op Weg.

Samen op Weg is erg blij met het in ontvangst mogen nemen van dit boek en zal een blijvende herinnering blijven. Het boek is een belangrijke toevoeging aan de schoolcollectie, mede dat de basisschool vele Molukse kinderen op haar school had zitten en de school dichtbij de Molukse wijk in Alphen aan den Rijn is gelegen, is het een verrijking voor de Samen op Weg, aldus juf Joyce.

Ena en de vissen

Het verhaal ‘Ena en de vissen’  geschreven en geïllustreerd door Ada Lilipaly-de Voogt is in een eigentijds jasje gestoken als filmverhaal dat vertoond kan worden op het digibord op school, op een groot scherm in Moluks- en Indische ouderenhuizen en gewoon thuis via Youtube op tablet, computer of televisie.

Het verhaal
‘Ena en de vissen’  speelt zich af op een Moluks eiland in Indonesië en vertelt het verhaal over het meisje Ena die, met haar jongere broer Daantje, een maaltje vis gaat vangen voor hun avondeten. Als er zich op weg naar huis allerlei moeilijkheden voordoen ziet het er naar uit dat er ’s avonds bijna niets te eten zal zijn…  ‘Ena en de vissen’ is een universeel  verhaal dat altijd enorm aanslaat, doordat het zoveel aanknopingspunten biedt om met leerlingen te praten over het dagelijks leven. Door de informatieve en educatieve elementen nodigt het kinderen van alle culturen uit tot een nagesprek over het leven van Ena en haar familie op de Molukken maar juist ook van de kinderen zelf in zijn of haar eigen omgeving.

Ena en de vissen – Youtube

Leave a Reply